Matematik

Differentiel regning - bestem højden

27. september 2021 af hannah1503 - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemer med opgave c her. Jeg skal bestemme højden (på det tidspunkt hvor punktet er 0). Når jeg regner på denne måde får jeg dog x værdien i stedet for y værdien (som er den værdi man kan se på billedet). Så hvordan finder jeg faktisk den rigtige værdi, det skal vises med en udregning. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2021 af MountAthos

Opgave c

Du skal indsætte din t værdi 1,22 i s(t) = 12 · t - 4,9 · t2 , så har du højden


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2021 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2021 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} s(t) &= 12.0t-4.9t^2\;,\;t\geq 0 \\ s_{min.}(t) &= 0\Rightarrow t=\left\{\begin{matrix} 0\\ t_{maks.}\end{matrix}\right. \\ \Rightarrow s(t) &= \left\{\begin{matrix} 12.0t-4.9t^2\;,\;0\leq t< t_{maks.}\\ \qquad\;\;\; 0\;,\;\,t\geq t_{maks}\end{matrix}\right. \end{align*}

c)

\begin{align*} s'(t)=v(t) &= \left\{\begin{matrix}12-9.82t\;,\;0\leq t< t_{maks.}\\ \qquad\; 0\;,\;t\geq t_{maks.} \end{matrix}\right. \\&\quad \textup{Det\,kastede\,har\,hast.\,0\,m/s\;efter\,kastet.} \\ v(t) &= 0\Rightarrow \left\{\begin{matrix} \;\;t_1=1.22\,(\textup{s})\\ t_2\geq t_{maks.}\end{matrix}\right. \\ s(t_1) &= 12t_1-4.9{t_1}^2=\;?\,\textup{m} \\ s(t_2) &= s_{min}(t)=0\,\textup{m}\\&\quad \textup{Det\,kastede\,har\,h\o jden\,0\,m\;efter\,kastet.} \end{align*}

d)

\begin{align*} s(t_1)>s_{min}(t) &\Rightarrow s_{maks}(t)=s(t_1) \end{align*}


Skriv et svar til: Differentiel regning - bestem højden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.