Matematik

Hvilken funktionsværdi er størst?

16. oktober 2021 af Planteelsker - Niveau: A-niveau

Hvilken funktionsværdi er størst? 

f(x) = x^2 - 2x

eller 

y = 3 

Jeg er igang med at regne arealet af punktmængden M


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2021 af SuneChr

Areal af  { (x , y) | - 1 ≤ x ≤ 3  ∧ f (x) ≤ y ≤ g (x) }
- 13 ( g (x) - f (x) ) dx


Svar #2
16. oktober 2021 af Planteelsker

Men kan man godt sige, at fordi g(x) ligger øverst, har g(x) den største funktionsværdi?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2021 af Anders521

#2 På intervallet ]1; 3[, ja.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2021 af ringstedLC

Ved beregning af arealer kan den absolutte (numeriske) værdi bruges:

\begin{align*} A_M &= \left | \int_{-1}^{3}\!f(x)-g(x)\,\mathrm{d}x \right | \\ &= \left | \int_{-1}^{3}\!f(x)\,\mathrm{d}x-\bigl(3-(-1)\bigr)\cdot 3\, \right | =\left |12- \int_{-1}^{3}\!f(x)\,\mathrm{d}x\, \right | \end{align*}


Skriv et svar til: Hvilken funktionsværdi er størst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.