Fysik

Blækfysik

25. oktober 2021 af Frejace - Niveau: B-niveau
Hej, jeg søger i håb om svar til disse opgaver? (se vedhæftet fil). Hilsen en presset stx-elev:)
Vedhæftet fil: B-niv Blækfysik 1 2y.docx

Svar #1
25. oktober 2021 af Frejace

Denne fil burde virke i stedet

Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2021 af OliverHviid

Du har sat hele fem opgaver ind (med delspørgsmål til hver af dem), og du er ikke selv kommet med nogen forsøg først. Prøv først selv, og beskriv derefter hvor du sidder fast.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 1}\\&\textbf{a)}\\&& s(t)=-\frac{1}{2}\cdot g\cdot t^2+v_o\cdot t+s_o\\\\&& s(t)=-\frac{1}{2}\cdot \left ( 9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot t^2+\left ( 2.5\;\frac{m}{s} \right )\cdot t+\left ( 1.7\;m \right )\\\\&& s(0)=1.7\;m\\\\\\&& v(t)=\left ( 2.5\;\frac{m}{s} \right )-\left (9.82\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot t \end{array}


Svar #4
26. oktober 2021 af Frejace

Mange tak Mathon!


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2021 af Moderatoren

#4

Gør sådan her: 

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.

Du får ikke ret meget ud af blot at se nogle løsninger. Hvis du er for "presset", så tag det som en erfaring til fremtiden.


Svar #6
26. oktober 2021 af Frejace

Ja det har du helt ret i OliverHviid:) Jeg har forsøgt mig frem, men er meget lost for at sige det lige ud, hihi. Men hvis nogle tilfældigvis kender facit til nogle af opgaverne, er det en lifesaver. Måske især Opg. 2, 3 og 5


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2021 af Moderatoren

Hvordan er det en "lifesaver"?

Hvilke problemer har du med opgave 2?


Svar #8
26. oktober 2021 af Frejace

Okay tusind tak Jeppe101. Det er nemlig første gang, at jeg benytter studieportalen… så har ikke så meget erfaring med hvordan man kommunikere optimales mulig herinde??
Ang. opgave 2 så har jeg ikke så godt styr på, hvordan jeg bruger fysikformelerne til udregningerne… jeg bøvler lidt med at bruge de forskellige symboler og enheder til at kunne regne dem ud… matematik er nemmere i min optik, da man for eksempel ikke skal anvendes de mange symboler. Hvis det giver mening??

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2021 af OliverHviid

Husk at enhederne faktisk er supervigtige, men også rigtig smarte da man ved at anvende enheder er i stand til at se om ens resultat giver mening. Hvis man f.eks. prøver på at udregne svingningstiden for et pendul og ender med enheden 1/s dvs. s-1, så kan man med det samme se at man har brugt den forkerte formel eller i hvert fald skrevet den forkert op da enheden burde være s (altså blot sekunder) Dette er naturligvis et simpelt eksempel, men hvis man sidder med et længere stykke med mange mellemregninger, så kan enhederne virkelig være brugbare da man kan kontrollere sit facit med dem.


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 2}\\& \textbf{a)}\\&& \textup{st\o rrelsen af}\\&& \textup{bremsekraften:}&F_{brems}=&m\cdot a=\left ( 2.3\cdot 10^3\;kg \right )\cdot \left ( 5\cdot \left ( 9.82\;\frac{M}{kg} \right ) \right )=\\\\&&&& \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \quad 112930\;N\\\\& \textbf{b)}\\&& \textup{arbejde:}&\left | A \right |=&F\cdot s=\left (112930\;N \right )\cdot \left ( 180\;m \right )=2.03274\cdot 10^{7}\;J\\\\\\& \textbf{c)}\\&&& \Delta E_{kin}=&\mathbf{F}_{brems}\cdot \mathbf{s}=F_{brems}\cdot s\cdot \cos(180\degree)\\\\&&& -\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{max}}^2=&m\cdot 5g\cdot \left ( 180\;m \right )\cdot(-1)\\\\&&& \frac{1}{2}\cdot {v_{max}}^2=&\left (49.1\;\frac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( 180\;m \right )=8838\;\left ( \frac{m}{s} \right )^2\\\\&&& {v_{max}}=&\sqrt{2\cdot \left (8838\;\left ( \frac{m}{s} \right )^2 \right )}=132.951\;\frac{m}{s}=478.6\;\frac{km}{h} \end{array}


Svar #11
30. oktober 2021 af Frejace

Tusind tak for jeres hjælp!

Hvordan ville i gøre i opgave 5 d)?

"Beregn hvor meget en person på 60 kg vil veje, hvis personen stillede sig op på en vægt på Jupiter"


Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 5}\\& \textbf{c)}\\&& \textup{tyngdeaccelera-}\\&& \textup{tionen p\aa \ Jupiter:}&g_{Jup}=2.19255\cdot 10^{-4}\;\frac{N}{kg}\\\\\\& \textbf{d)}\\&& \textup{v\ae gt:}& (60\;kg)\cdot \left ( 2.19255\cdot 10^{-4}\;\frac{N}{kg} \right )=0.0132\;kg \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. november 2021 af mathon

Justering:


\small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{Opgave 5}\\& \textbf{c)}\\&& \textup{tyngdeaccelera-}\\&& \textup{tionen p\aa \ Jupiter:}&g_{Jup}=2.19255\cdot 10^{-4}\;\frac{N}{kg}\\\\\\& \textbf{d)}\\&& \textup{v\ae gt:}& (60\;kg)\cdot \left ( 2.19255\cdot 10^{-4}\;\frac{N}{kg} \right )=0.0132\;N \end{array}
           


Skriv et svar til: Blækfysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.