Matematik

Linjer

28. oktober 2021 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Jeg har fundet skæringspunktet som er S=(4,-2), men ved ikke hvordan jeg finder ligningen for linjen som er parallel med ligningen i opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2021 af PeterValberg

Kunne du måske uploade HELE opgaveteksten?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2021 af jantand

Du har ligningen for den linje den nye linje skal være parallel med.

I den ligning har du et hældningstal. Din ligning er af typen  Y= a*x +b

a er hældningstallet.

Din nye ligning skal være  -2 = a*4+b

Så har den samme hældning og er dermed parallel.  og går igennem (4,-2)


Svar #3
03. november 2021 af javannah5

Her er opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2021 af PeterValberg

Bestem skæringspunktet mellem m og n (to ligninger med to ubekendte)
Se eventuelt denne video < LINK > eller < LINK >

Se herefter video nr. 21 på denne videoliste < LINK >

aflæs koordinaterne for normalvektoren for linjen 3x - 6y = 17 vha. ligningen
og benyt denne vektor som normalvektor for den linje, du skal bestemme en
ligning for....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.