Matematik

Ligninger og integralregning

28. november 2021 af Estridsen - Niveau: A-niveau

Kære Alle Sammen

Jeg skal vise hvordan jeg løser følgende ligning: 5e(5x+10) - 2 = 3. I vedhæftet fil har jeg beskrevet hvordan jeg løser ligningen. Det jeg ønsker hjælp til er, om jeg har beskrevet det godt nok? Eller mangler min forklaring noget mere "fagsprog" og bedre forklaring på hvad og hvorfor jeg gør som jeg gør?

Derudover ønsker jeg hjælp til, hvordan jeg skal komme ind på Dm(f) og Vm(f) i min forklaring ..

På forhånd tusind tak for hjælpen

Vedhæftet fil: Hvordan ligning løses.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2021 af janhaa

Ser ok ut,

Men hva er f(x)?


Svar #2
28. november 2021 af Estridsen

Hej Janhaa

Tusind tak for hurtig respons retur ..

Jeg ved egentlig ikke hvad f(x) er .. Det eneste der står i spørgsmålet er det, som jeg har skrevet ..

Tror du at jeg måske skal kaste mig ud i at finde f(x) ?

Med venlig hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2021 af janhaa

Siden du spør om Df og Vf, trengs f(x)...!?


Svar #4
28. november 2021 af Estridsen

Når ja, undskyld nu forstår jeg bedre ..

Det er mundtlig eksamensspørgsmål  som jeg er i gang med at øve .. Nu jeg tænker mig om, så tror jeg at, jeg måske bare skal komme ind på hvad Dm(f) og Vm(f) betyder .. Bare sådan generelt og ikke ud fra noget f(x) ..

Med venlig hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2021 af Anders521

#4 Vedhæft et billede af (hele) opgaven, fremfor et Word-dokument.


Svar #6
28. november 2021 af Estridsen

Det beklager jeg :)

Billedet af opgaven er hermed vedhæftet til samtalen :) ..

Word dokumentet er bare egne noter til mit svar ..

Med venlig hilsen

Vedhæftet fil:Spørgsmål.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2021 af Anders521

#6 

Med ligningen 5e(5x+10) - 2 = 3, hvor f(x):=5e(5x+10) - 2 og g(x):= 3, gælder der for g, at                                                                                                      Dm( g ) = R og Vm ( g ) = {3}.                                                          Med f, derimod, haves, at når x→ - ∞ vil  f(x) → -2 og når x→  ∞ vil f(x) → ∞. Derfor haves                                                                                               Dm( f ) = R og Vm ( f ) = ] -2; ∞ [


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. november 2021 af Anders521

#6 

5e(5x+10) - 2 = 3 ⇔ 5e(5x+10)  = 5 ⇔ e(5x+10) = 1 ⇔ 5x +10 = 0 ⇔ x = 2

1) Der lægges 2 til på begge sider af lighedstegnet;                                                                                            2) Der divideres med 5 på begge sider af lighedstegnet;                                                                                      3) Den naturlige logaritme tages på begge sider af lighedstegnet;                                                                      4) Variablen x isoleres.


Skriv et svar til: Ligninger og integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.