Matematik

Newton-Raphsons algoritme

23. april 2006 af Aliehs (Slettet)
Jeg skal føre bevis for Newson-Rapsonhs algoritme til i morgen..
f(x1)+ f'(x1)* (x-x1)=0
Men forstår så ikke hvorledes jeg kommer til linje 2.
f(x1)+f'(x1)* x - f'(x1)* x1=0
Hvor kommer det andet f'(x1) fra?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2006 af Blaavand (Slettet)

Du ganger ind i parentesen.

a(b+c) = a*b+a*c

Reglen om associativitet

I dit tilfælde er a = f'(x1), b = x og c = -x1.

Mvh
Jakob Blaavand

Svar #2
23. april 2006 af Aliehs (Slettet)

super mange tak skal du have:-D

Svar #3
23. april 2006 af Aliehs (Slettet)

f(x1)+ f'(x1)* (x-x1)=0
f(x1)+f'(x1)* x - f'(x1)* x1=0
f'(x1)*x = f'(x1) *x1 - f(x1)
x = x1 - f(x1)/f'(x1)

Nogen der kan fortælle mig hvordan kommer jeg fra 3 linje til fjerde?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2006 af Duffy

#3: Division med f'(x1) på begge sider af lighedstegnet.



Duffy

Svar #5
23. april 2006 af Aliehs (Slettet)

ahh ja selvfølgelig:-) Tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2006 af fixer (Slettet)

#1
Ikke associativitet.

Istedet: multiplikation distribuerer over addition.

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2006 af Darwin (Slettet)

Morsomt at man beskæftiger sig med NR, når man ej formår elementær algebra.

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2006 af shayla86 (Slettet)

Det var da en dum kommentar at komme med... Måske har man ikke just lige selv valgt, at skulle beskæftige sig med dette emne..

Skriv et svar til: Newton-Raphsons algoritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.