Matematik

Hjælp til en matematik opgave jeg mangler svar på

20. januar 2022 af amaliehollensberg - Niveau: B-niveau

Min matematiklærer gav min klasse denne opgave for hvor man med tallen 2 0 2 2 skulle finde regnestykker som gav 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20. Vi mangler 19 og 20.

Man må bruge alle former for regnetegn fek.s  addition, subtraktion, gange, dividere, kvadratrod, fakultet osv...

OBS: tallene 2022 må ikke sættes sammen, de skal være som fek.s et 2-tal og derfor IKKE fek.s 22

Eksempler:

2*2*2*0 = 0
(0!+2)2+2 = 11


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2022 af PeterValberg

\sum_{i=0!}^{2}(2+2)^i=\sum_{i=1}^{2}4^i=4^1+4^2=4+16=20

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
20. januar 2022 af amaliehollensberg

Tusind tak Peter!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2022 af PeterValberg

Jeg kan ikke lige gennemskue, hvordan man laver 19....
Hvordan laver du 18 ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2022 af SuneChr

19 = 20 - 2/2


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2022 af PeterValberg

#4 Du kan ikke sammensætte 2 og 0 til 20

OBS: tallene 2022 må ikke sættes sammen, de skal være som fek.s et 2-tal og derfor IKKE fek.s 22

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2022 af SuneChr

18 = 2·(0! + 2)2


Svar #7
20. januar 2022 af amaliehollensberg

Det var den vi brugte til nummer 18 ja

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2022 af SuneChr

19=2\sum_{j=1}^{2+2}j\, \, -\, \, 0!         Desværre.  j = 1 går ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. januar 2022 af SuneChr

.
 


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. januar 2022 af SuneChr

19=2\cdot \left ( 2+0! \right )^{2}-e^{i\pi }


Skriv et svar til: Hjælp til en matematik opgave jeg mangler svar på

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.