Fysik

Atomfysik brintatom opgave

19. maj 2022 af Augustwoc - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med en fyisk opgave som jeg har brug for lidt hjælp til. Det ville betyde meget hvis der var nogen der kunne hjælpe. evt bare skriv formlerne. Opgaven er vedhæftet.

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Brintatom.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2022 af peter lind

1 og 2: Se formlen på https://da.wikipedia.org/wiki/Brint  Der burde også stå en forme for det i din bog.

3. Brug E = h*c/λ hvor h er plancks konstant, c er lyshastigheden og λ er bølgelængden


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll}\textbf{1.}\\&& E_n=\left (-13.6057\;\mathrm{eV} \right )\cdot \frac{1}{n^2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllllll}\textbf{2.}\\&& E_{n\rightarrow 2}=\left (-3.40142\;\mathrm{eV} \right )\cdot \left (\frac{1}{2^2}-\frac{1}{n^2} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllllll}\textbf{3.}\\&& E\cdot \lambda=1239.84\;\mathrm{eV\cdot nm}\\\\&& \lambda=\frac{1239.84\;\mathrm{eV\cdot nm}}{E} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2022 af mathon

detaljer:
                   
\small \begin{array}{lllllll} h\cdot c\cdot R_{ydb}=2.17987\cdot 10^{-18}\;\mathrm{J}=13.6057\;\mathrm{eV}\\\\ h\cdot c=1.98645\cdot 10^{-25}\;\mathrm{J\cdot m}=1239.84\;\mathrm{eV\cdot nm} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2022 af mathon

korrektion af #2:

                                \small \small \small \begin{array}{llllllll}\textbf{2.}\\&& E_{n\rightarrow 2}=\left (-13.6057\;\mathrm{eV} \right )\cdot \left (\frac{1}{2^2}-\frac{1}{n^2} \right ) \end{array}                       


Skriv et svar til: Atomfysik brintatom opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.