Matematik

regression

24. maj 2022 af matematikhjælp1233 - Niveau: C-niveau

Hej. 

8)  I nedenstående tabel er vist lønudviklingen i kr./time for en gruppe lønmodtagere i et firma i årene 1995 til 2005

1995        1996       1997       1998       1999       2000.        2001.       2002        2003        2004       2005       100,00   105,77.    112,36    119,10    125,67    134,52      141,85    151,93    159,38    168,95.    179,08

Ved at studere tallene har man fundet ud af, at følgende eksponentielle model kan beskrive den viste sammenhæng: 

f(x) = 9999,9999 * 11,000000

Undersøg om den viste funktionsforskrift er en acceptabel måde at beskrive lønudviklingen på (her forventes bl.a. determinationskoefficienten bragt i spil) 

En der kan forklare mig hvad jeg præcis skal gøre 
er helt lost


Svar #1
24. maj 2022 af matematikhjælp1233

f(x) = 99,93 * 1,060x  


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2022 af oppenede

Potenser kan skrives med ^

f(x) = 99,93 * 1,060^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2022 af SuneChr

f (x) = 99,926·1,06035x           1995: x = 0
R2 = 0,9996   (determinationskoefficienten)

# 4  Excel viser også R2


Svar #4
24. maj 2022 af matematikhjælp1233

og hvordan kom du frem til det, forstår ingenting 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2022 af oppenede

Skriv dine x og y værdier ind i et værktøj til eksponentiel regression.
Hvis du har internetadgang kan du f.eks. gøre det på:
https://stats.blue/Stats_Suite/exponential_regression_calculator.html


Skriv et svar til: regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.