Kemi

Beregning af enzymaktivitet; Hvad gør jeg galt?

16. august 2022 af Jens1901 - Niveau: Universitet/Videregående

I levervæv er hastigheden af glykogensyntesen ud fra UDP-glukose bestemt af forholdet mellem den
aktive a-form og den mindre aktive b-form af glykogensynthase, samt af allosteriske regulatorer.
Glykogensyntesehastigheden ønskedes bestemt i et 10 % leverhomogenat.
Til 0,2 ml homogenat sattes 0,8 ml buffer indeholdende glykogen-primer og UDP-[14C]glukose med en specifik
radioaktivitet på 500 cpm/nmol. Efter 20 min reaktionstid blev 0,1 ml af blandingen sat på filtrerpapir, som
straks derefter blev skyllet i kold ethanol. Herved standsedes reaktionen og glykogenet fældede ud på
filtret, mens det ikke indbyggede UDP-[14C]glukose vaskedes væk. Radioaktiviteten på filtret blev målt til 10.000
cpm.


1. Beregn aktiviteten af glykogen synthase i μmol glukoserester x min-1 x g-1

Mit bud: 

10000 cpm500 cpmnmol=20 nmol1000=0,02 µmol

Hvor mange gram væv? 0,2 mL * 0,1 g/mL = 0,02 g 

0,02 µmol20 min=0,001 µmolmin = 0,001 µmolmin0,02 g = 0,05 µmol/min/g

Svaret er 0,5 µmol/min/g - hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. august 2022 af Heptan

Der blev kun udtaget 0,1 mL af stamopløsningen, som var 0,2+0,8= 1,0 mL. Det er en 10x formindskning, så du skal dividere dine gram med 10, så du får 0,002 g.


Svar #2
17. august 2022 af Jens1901

Tusind tak for svaret :-)


Skriv et svar til: Beregning af enzymaktivitet; Hvad gør jeg galt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.