Kemi

Ppm, GWP

26. september 2022 af Annicca (Slettet) - Niveau: C-niveau
I kemi har vi om drivhusgasser og drivhuseffekten. Til det skal vi arbejde med Ppm, GWP, men fordi jeg ikke var der, aner jeg intet.
Er der nogen hurtigt, der kan sige lidt om det, og eksempel på hvordan man beregner det.
På forhånd tusinde tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2022 af StoreNord

Boogle is your friend.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2022 af AngelOneOne

Hej,

GWP - Global Warming Potential, og er den varme der bliver absorberet af enhver af drivhusgasserne i atmosfæren, udtrykt som et multipla af den varme der ville blive absorberet af den samme masse af CO2, hvor CO2 har værdien 1. Methan har en GWP på 27,9 over 100 år, og er altså en 27,9 gange 'kraftigere' drivhusgas end CO2.

Ppm = parts per million = milliontedele (og til info er ppb = parts per billion = milliardtedele).

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #3
26. september 2022 af Annicca (Slettet)

Så når min lærer siger, jeg skal forklare, hvad der menes med GWP, er dette så korrekt svaret:

GWP står for "Globalt opvarmningspotentiale", dette måles når man skal vurdere virkningen af ændringer i de forskellige drivhusgassers koncentrationer, skal man bl.a. tage hensyn til gassernes levetid i atmosfæren.

GWP bruges til at sammenligne alle drivhusgasserne med CO2, som har et globalt opvarmningspotentiale på 1. 

GWP udtrykker klimapåvirkningen over en årrække i forhold til CO2.  F.eks. set over 100 år er GWP for CO2 derfor = 1, for metan 21 og for lattergas 310.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2022 af AngelOneOne

#3 - Ja

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #5
26. september 2022 af Annicca (Slettet)

Tusinde mange tak

Skriv et svar til: Ppm, GWP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.