Fysik

Spændingsfald, i parallelkobling, og dernæst seriekobling

06. oktober 2022 af Marcuus - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har denne opgave, men jeg ved ikke hvordan jeg finder R4 og R5. Jeg ved at der ryger 0,8A igennem R3+R4, men jeg ved ikke hvilken spænding jeg skal dividere med x, for at finde det. 

Jeg vil bruge formlen I = U/R, og jeg har I = 0,8, men jeg er ikke sikker på U, enten er det 6 eller 10.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2022 af Eksperimentalfysikeren

Spændigsforskellen over R3+R4 er samtidig spændingsforskellen over R1+R2. Her kender du strømstyrken så du kan finde spændingsforskellen ved først at finde erstatningsmodstanden af R1+R2 og så bruge Ohms lov.


Svar #2
06. oktober 2022 af Marcuus

#1

Spændigsforskellen over R3+R4 er samtidig spændingsforskellen over R1+R2. Her kender du strømstyrken så du kan finde spændingsforskellen ved først at finde erstatningsmodstanden af R1+R2 og så bruge Ohms lov.

Er spændingsfaldet over R3+R4 så 0,4? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2022 af Eksperimentalfysikeren

Nej. Du har en regnefejl og du mangler enheden. Det gør du også i dele af spørgsmålet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2022 af ringstedLC

a)

\begin{align*} U_{R_3+R_4} &= U_{R_1+R_2}\quad \textup{(Parallelkobling)} \\ (I_{A_2}-I_{A_1})\cdot (R_3+R_4) &= U_{R_1+R_2} \\ R_3+R_4 &= \frac{U_{R_1+R_2}}{I_{A_2}-I_{A_1}} \\ R_4 &= \frac{I_{A_1}\cdot (R_1+R_2)}{I_{A_2}-I_{A_1}}-R_3\quad \textup{(Ohm's lov)}\\ R_4 &= ...\,\Omega \\\\ U_{R_5}+U_{R_1+R_2} &= U_{AB}\\U_{R_5} &= ...\,\Omega \end{align*}

b)

\begin{align*} U_{R_3} &= I_{R_3+R_4}\cdot R_3\end{align*}


Svar #6
06. oktober 2022 af Marcuus

#5

a)

\begin{align*} U_{R_3+R_4} &= U_{R_1+R_2}\quad \textup{(Parallelkobling)} \\ (I_{A_2}-I_{A_1})\cdot (R_3+R_4) &= U_{R_1+R_2} \\ R_3+R_4 &= \frac{U_{R_1+R_2}}{I_{A_2}-I_{A_1}} \\ R_4 &= \frac{I_{A_1}\cdot (R_1+R_2)}{I_{A_2}-I_{A_1}}-R_3\quad \textup{(Ohm's lov)}\\ R_4 &= ...\,\Omega \\\\ U_{R_5}+U_{R_1+R_2} &= U_{AB}\\U_{R_5} &= ...\,\Omega \end{align*}

b)

\begin{align*} U_{R_3} &= I_{R_3+R_4}\cdot R_3\end{align*}

Tusind tak!


Skriv et svar til: Spændingsfald, i parallelkobling, og dernæst seriekobling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.