Fysik

Kosmologi lysstyrke af Rigel

28. november 2022 af MichaelGa - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke helt finde ud af at sætte de opgivede formler sammen til at komme frem til den absolutte lysstyrke.

Håber nogen kan hjælpe:)

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Kosmologi opgave.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2022 af ringstedLC

Bemærk: "Det betyder at intensiteten pr. arealenhed..." bør være lysstyrken eller effekten pr. arealenhed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2022 af ringstedLC

a)

\begin{align*} I=\frac{L}{A_{kugle}} &= \frac{L}{4\,\pi\,r^2} \\ L&= 4\,\pi\,r^2\cdot I \\ &= 4\,\pi\cdot \left ( \frac{1\,\textup{au}}{\tan(v)} \right )^{\!2}\cdot I \\ L&= 4\,\pi\cdot \left ( \frac{149.6\cdot 10^9\,\textup{m}}{\tan\left ( 0.00397''\cdot \frac{1^{\circ}}{3600} \right )} \right )^{\!2}\cdot 5.8\cdot 10^{-8}\,\textup{W}=...\;\textup{W} \\ L_\circleddash &= \frac{L}{3.828\cdot 10^{26}\,\frac{\textup{W}}{\circleddash }}=...\;\circleddash \end{align*}


Skriv et svar til: Kosmologi lysstyrke af Rigel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.