Kemi

Hjælp til bestemmelse af V_0 - enzymkinetik

26. februar kl. 20:59 af Denstuderende25 - Niveau: A-niveau

Hej SP
Vidste ikke hvilket fag jeg skulle sætte mit spørgsmål under så jeg har sat det til kemi A.

Jeg sidder fast i en opgave om enzymkinetik, hvor jeg skal estimere starthastigheden V0 for nogle forskellige
koncentrationer, men nu ved jeg ikke helt hvordan jeg skal komme videre.

Opgaven lyder:

En enzymatisk reaktion har en K_M-værdi på 1 µM. Ved en substratkoncentration på 0,1 M er starthastigheden V_0 = 0,22 µM/s.

Estimér V0 ved følgende substratkoncentrationer:

1000 * KM?
5 * KM?
1 * KM?
0,1 * KM?

Jeg har beregnet værdien af Vmax til at være 2,42 µM/s, ligesom de andre værdier, der er givet. Det har jeg gjort med Michaelis-Menten ligningen, indsat de kendte værdier og løst for Vmax.

Håber nogen kan hjælpe. 

På forhånd, Tak!


Svar #1
27. februar kl. 11:00 af Denstuderende25

Fejl, der skal stå 0,1 µM


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar kl. 01:50 af AngelOneOne

Hej,

Du bruger denne ligning til at finde V0

V_0=\frac{V_{max} \cdot [S]}{K_M + [S]}

[S] er lig med substratkoncentrationen (1000, 5, 1, og 0,1)
KM = 1

Så for beregning af V0 i den første gøres følgende:

[S] = 1000 µM

V_0=\frac{(2,42 \: \mu M/s) \cdot [S]}{1 \: \mu M+ [S]}=V_0=\frac{(2,42 \: \mu M/s) \cdot (1000 \: \mu M)}{(1 \: \mu M+1000 \: \mu M)}= \frac{2420 \: \mu M^2/s}{1001 \: \mu M} \approx 2,42 \; \mu M/s

Samme beregning gentager du så for [S] = 5, [S] =1, og [S] =0,1.

Følgende gælder:

Når [S] >> KM, så gælder det altid at V_0 \approx V_{max} = Enzymet er mættet

Når [S] = KM, så gælder det altid at V_0 = \frac{V_{max}}{2} = Reaktionshastigheden er halvdelen af maksimalhastigheden.

Når [S] << KM, så gælder det at reaktionen næsten er lineær i [S]

>> betyder 'meget større end'
<< betyder 'meget mindre end'

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts kl. 11:30 af mathon

detaljer:

Når [S] >> KM, så gælder det altid at V_0 \approx V_{max} = Enzymet er mættet

          \mathbf{V_0}=\frac{V_{max} \cdot [S]}{K_M + [S]}\approx \frac{V_{max} \cdot [S]}{ [S]}=\mathbf{V_{max }}

Når [S] = KM, så gælder det altid at V_0 = \frac{V_{max}}{2} = Reaktionshastigheden er halvdelen af maksimalhastigheden.

          \mathbf{V_0}=\frac{V_{max} \cdot [S]}{K_M + [S]}\approx \frac{V_{max} \cdot [S]}{[S]+ [S]}= \frac{V_{max} \cdot [S]}{2 [S]}=\mathbf{\frac{V_{max}}{2}}

Når [S] << KM, så gælder det at reaktionen næsten er lineær i [S]

          \mathbf{V_0}=\frac{V_{max} \cdot [S]}{K_M + [S]}\approx \frac{V_{max} \cdot [S]}{ K_M}=\mathbf{\left(\frac{V_{max}}{K_{M}}\right)\cdot [S]}


Skriv et svar til: Hjælp til bestemmelse af V_0 - enzymkinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.