Matematik

Differentialligninger - bestemmelse af løsningskurven

09. april kl. 20:52 af Denstuderende25 - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg sidder med en opgave om differentialligninger hvor jeg har fået tre differentialligninger og tre tilhørende kurver i en.
Jeg skal så finde ud af hvilken differentialligning der hører til hver af kurverne. 
Min opgave siger specifikt:

"På figuren er vist en del af en løsningskurve for hver af de 3 ligninger. Hver af kurverne er markeret med I, II og III, og går gennem punktet P(1,1)

a) Bestem hvilken løsningskurve, der hører til hvilken ligning. Besvarelsen skal begrundes."

Hvordan finder jeg ud af det? Jeg forstår det ikke helt

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april kl. 21:40 af SuneChr

(I) og 3)  er den stejleste, hvor dy/dx = 1·1 + 1/1 = 2
(III) er lineær og modsvarer 2)      ( y/x er jo hældningen for den lineære funktion)
(II) modsvarer så 1)


Svar #2
09. april kl. 21:58 af Denstuderende25

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april kl. 20:32 af M2023

#0. Den fuldstændige løsning for en ordens skyld. Det bemærkes, at I og III ikke er defineret for x = 0.

Vedhæftet fil:Grafer.png

Skriv et svar til: Differentialligninger - bestemmelse af løsningskurven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.