Matematik

Bestem a og b

25. maj kl. 13:07 af Blintzuzu - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal lave denne opgave, men jeg ved ikke helt hvordan. Men jeg vel at jeg skal bruge det stationære punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj kl. 14:58 af mathon

Et indre stationært punkt 
kræver:
                         \begin{array}{llllll} \frac{d}{dx}f(x_o,y_o)=0 \;\textup{og }\frac{d}{dy}f(x_o,y_o)=0 \end{}


Svar #2
25. maj kl. 15:17 af Blintzuzu

ja, men hvad skal egentlig bruge det til? Altså skal finde z-værdien?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj kl. 15:17 af mathon

\begin{array}{llllllll} \frac{d}{dx}(f(x,y))&=&2\cdot a\cdot x\cdot y-3x^2=0\\\\ \frac{d}{dy}(f(x,y))&=&a\cdot x^2-b=0 \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj kl. 15:23 af mathon

Ved indsættelse af det stationære punkt (2,1,f(2,1))'s første to koordinater
fås:
             \begin{array}{lllllll}& 2\cdot a\cdot 2\cdot 1-3\cdot 2^2=0\\\\& a\cdot 2^2-b=0\\ \textup{hvoraf a og b}\\ \textup{kan beregnes.} \end{}


Svar #5
25. maj kl. 15:33 af Blintzuzu

Tusind tak for hjælpen, jeg forstår det meget bedre nu

Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.