Matematik

hvordan er det nu lige det er??

18. maj 2006 af MY3922 (Slettet)
man får to punkter og skal så opstille en forskrift for en eksponentiel aftagende funktion.. er det ikke noget med at sætte ind i formlem for en eksponentiel funktion også læse to ubekendte.. punkterne er f(2)=12 og f(4)=3

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2006 af dnadan (Slettet)

Du har fået opgivet 2 punkter:
(2;12) og (4;3)
du finder nu a vha. en formel som står i din formel samling...
Herefter siger du så:
f.eks.
12=b*(den fundne a-værdi)^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2006 af Waterhouse (Slettet)

12=b*a^2 og 4=b*a^3

Divider de to ligninger med hinanden og få:

12/4 = (b*a^2)/(b*a^3) <=>
3 = a^2/a^3 <=>
3 = a^(-1) <=>
a = 1/3

Find så b ved indsættelse i en af ligningerne.

Svar #3
18. maj 2006 af MY3922 (Slettet)

til#1 hvordan skal jeg kunne regne det ud når jeg har indsat i den formel fra formelsamlingen.. er det mig som gør noget galt??

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2006 af Anotte (Slettet)

#2 du kan ikk finde a på den måde.. du skal først finde a præcis som #1 siger.. det giver overhovedt ikk det samme

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2006 af Anotte (Slettet)

hvilken formel bruger du?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

#2 hmm

a = 0,5

Svar #7
18. maj 2006 af MY3922 (Slettet)

jeg skal vel bruge denne (y/y1)^(1/x-x1)

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2006 af Anotte (Slettet)

når jeg bruger formlen for a får jeg a til 2

Svar #9
18. maj 2006 af MY3922 (Slettet)

ved at a skal være 0,5 men hvordan bliver den det??

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. maj 2006 af Anotte (Slettet)

ja den står godt nok på en anden måde i min formelsamling, men det skulle give det samme

Svar #11
18. maj 2006 af MY3922 (Slettet)

ja det er det men jeg kan ikke få a til at give 0,5 ved den..

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. maj 2006 af Anotte (Slettet)

hvad får du a til?

Svar #13
18. maj 2006 af MY3922 (Slettet)

ja -2 og hvis så jeg regner den på lommeregner til 0,5....

Brugbart svar (0)

Svar #14
18. maj 2006 af Anotte (Slettet)

jeg får a til 2

Svar #15
18. maj 2006 af MY3922 (Slettet)

okay der er masser af muligheder så.. ved den skal være en halv.. men forventes det at man ved 4^-0,5=0,5??

Brugbart svar (0)

Svar #16
18. maj 2006 af Draagslag (Slettet)

Vi har to punkter f(2)=12 og f(4)=3, dvs.

a = (x2 -x1)n'nte rod af (y2/y1) = 4-2 rod af 3/12 = sqrt(1/4) = ½

Svar #17
18. maj 2006 af MY3922 (Slettet)

ja okay.. jeg ville bare ikke kunne regne det i hovedet..

Brugbart svar (0)

Svar #18
18. maj 2006 af Anotte (Slettet)

nåh ja, har sQ da fået byttet om på y2 og y1 så det derfor jeg får 2..

tror man skal vide at kvadratroden af 1/4 = 1/2

Brugbart svar (0)

Svar #19
18. maj 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Til alle dem der er uenige med Waterhouse: Skam jer! Det er klart smartest (og hurtigst) at gøre som beskrevet i #2.

Brugbart svar (0)

Svar #20
18. maj 2006 af Anotte (Slettet)

hvordan kan det være smartest når man får forkert resultat? hmm...

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.