Matematik

Rum geo. alpha & xy-plan.

01. juni 2006 af Ment0 (Slettet)
Hej

Nogen der ved hvordan man finder vinklen mellem xy-planen og planen alpha?

alpha har denne ligning: -4x+6y-12z+16=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2006 af vag (Slettet)

Vinklen mellem to planer er vinklen mellem deres normalvektorer.

Prøv ligeledes at opstille en ligning for xy-planen først.

Svar #2
01. juni 2006 af Ment0 (Slettet)

Ligningen for xy-planen er vel bare z=0 ? Eller tænkter jeg ik på det rigtige?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2006 af vag (Slettet)

Det lyder i mit øre ikke helt forkert :o)

Opstil nu de to planers normal-vektorer...

Svar #4
01. juni 2006 af Ment0 (Slettet)

Jamen, normalvektoren for alpha er n1 = (-4, 6, -12)

Men for z=0 kan man jo ik opstille nogen? Eller n2 = (1,1,0) ?

Ved godt at formlen er cos v = a*b/|a||b|... Men hvad med normalvektoren for xy-planen, det er den jeg er usikker på.

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2006 af ibibib (Slettet)

n2 = (0,0,1).

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2006 af allan_sim

#4.
z=0 er jo det samme som

0x+0y+1z=0

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2006 af sigmund (Slettet)

Ligningen for xy-planen er z = 0, og samtlige normalvektorer er (0,0,k), hvor k er forskellig fra 0.

Svar #8
01. juni 2006 af Ment0 (Slettet)

Helt kanon!

Tak for hjælpen. Har nu været i stand til at kunne finde vinklen, og den passer :)

Skriv et svar til: Rum geo. alpha & xy-plan.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.