Fysik

Længde på guldtråd

03. september 2006 af badooo (Slettet)
Hep

Jeg kan mærke, at jeg er for træt til det her lektie-noget lige nu. Jeg har i hvert fald problemer med den her opgave:

"En guldsmed har en guldtråd med en diameter på 0,40 mm. Guldtrådens masse er 153 mg.

-Hvor lang er tråden?"


Jeg vil bare gerne have en vejledning om, hvordan jeg skal komme igang. Resultatet vil jeg selv finde :P


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2006 af Peden (Slettet)

En tråd kan vel antages at have et cirkulært tværsnit, hvis du nu finder arealet af dette tværsnit og ser om du ikke kan kæde det sammen med længden....

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2006 af iB (Slettet)

Hvad er gulds densitet og hvad er formelen for en cylinder (hvis du nu antager at tråden er rund) ?

Svar #3
03. september 2006 af badooo (Slettet)

Aha.

Altså:

Trådens radius = 0,20mm.
Areal = pi*0,20^2 = 0,13mm2.

Hvis jeg nu ved, at gulds densitet er 19,28*10^3 kg/m3, hvordan får jeg det så over i mg?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2006 af mathon


masse =volumen * densitet

153mg=l*pi*0,20^2mm^2*19.28mg*mm^-3

l er længden i mm

Skriv et svar til: Længde på guldtråd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.