Fysik
Beregning af vindtryk
18. september 2006 af
JensSchou (Slettet)
Jeg er på udkig efter en måde at beregne vindens kraft på en simpel genstand. Det er ikke nødvendigt at tage højde for vindens aerodynamik - så simpelt som mulgt...
Det må være noget med at vindens hastighed og densiteten skal bruges (atmosfærisk luft = 1,293 g/L)...
Skal bruge det til at beregne vindens kraft på en plade der skal monteres på en bil...
Det må være noget med at vindens hastighed og densiteten skal bruges (atmosfærisk luft = 1,293 g/L)...
Skal bruge det til at beregne vindens kraft på en plade der skal monteres på en bil...
Svar #1
18. september 2006 af LanioX (Slettet)
Fra Newtons 2. lov har du F = dp/dt og hvis du derudover bruger p = mv. Her kan du beregne den masse der bliver accelereret per tid ved m = rho*A*v*dt hvor rho er luftens densitet og A er pladens areal (forudsat at pladen er monteret vinkelret på køreretningen). Det giver at kraften bliver af størrelsen F = dp/dt = rho*A*v^2
Skriv et svar til: Beregning af vindtryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
