Matematik
Reducering af brøker
02. oktober 2006 af
annepande45 (Slettet)
Jeg vil meget gerne have hjælp til opg. 154 og 155 i opgavehæftet MAT1:
154) Jeg skal kontrollere at følgende er korrekt:
(2/ab-b^2)+(2/a^2+ab)-(4/a^2-b^2) = (2/ab)
Jeg har først lavet samtlige nævnere om til hhv. b(a-b) og a(a+b) og (a-b)(a+b). Herefter er jeg dog i tvivl om hvordan jeg skal komme videre og finde en endelig fællesnævner?
155) Her skal jeg vise at nedenstående er korrekt:
(7a+b)/(4a^2-4b^2) - (3/4a+4b) - (3/4a-4b) = (1/4a-4b)
Håber på en hurtig tilbagemeldign fra en venlig sjæl :) på forhånd tak!
154) Jeg skal kontrollere at følgende er korrekt:
(2/ab-b^2)+(2/a^2+ab)-(4/a^2-b^2) = (2/ab)
Jeg har først lavet samtlige nævnere om til hhv. b(a-b) og a(a+b) og (a-b)(a+b). Herefter er jeg dog i tvivl om hvordan jeg skal komme videre og finde en endelig fællesnævner?
155) Her skal jeg vise at nedenstående er korrekt:
(7a+b)/(4a^2-4b^2) - (3/4a+4b) - (3/4a-4b) = (1/4a-4b)
Håber på en hurtig tilbagemeldign fra en venlig sjæl :) på forhånd tak!
Skriv et svar til: Reducering af brøker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
