Kemi
Beregning af vandprøves masse
22. oktober 2006 af
Die_Prinzessin (Slettet)
Hej ,
Hvordan beregner jeg en vandprøves masse, når vandprøvens densitet sættes til 1,0 g/mL?
Jeg ved følgende:
- Ved forsøget brugtes 3,89 mL AgNO3-opløsning
- Vandprøvens volumen var 25 mL
- Buretten fyldtes med 0,100 mol/L AgNO3
På forhånd tak .
Hvordan beregner jeg en vandprøves masse, når vandprøvens densitet sættes til 1,0 g/mL?
Jeg ved følgende:
- Ved forsøget brugtes 3,89 mL AgNO3-opløsning
- Vandprøvens volumen var 25 mL
- Buretten fyldtes med 0,100 mol/L AgNO3
På forhånd tak .
Svar #1
22. oktober 2006 af sapiens (Slettet)
densitet = masse/volumen, isoler masse og sæt de kendte størrelser ind.
BTW, er du sikker på at vandet var 4 grader celsius?
BTW, er du sikker på at vandet var 4 grader celsius?
Svar #3
22. oktober 2006 af sapiens (Slettet)
#2 Jo, det ville nok give mere mening.
Så skal du finde V(AgNO3) vha. c=n/V, derefter skal du adderer V(AgNO3) og V(vand).
Det giver dog ikke det helt rigtige resultat, eftersom sølvnitraten også fylder noget. Du kan godt tage højde for søvnitratens V, men det er lidt mere besværligt.
Så skal du finde V(AgNO3) vha. c=n/V, derefter skal du adderer V(AgNO3) og V(vand).
Det giver dog ikke det helt rigtige resultat, eftersom sølvnitraten også fylder noget. Du kan godt tage højde for søvnitratens V, men det er lidt mere besværligt.
Skriv et svar til: Beregning af vandprøves masse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
