Matematik

Funktioner

26. februar 2004 af TDP (Slettet)
Hej hvordan skal man løse så en funktion
f(x)= 2x/kvadratrod x-3

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2004 af iB (Slettet)

To ting:
1: Hvad skal du med funktionen?
2: Ta´ lige og sæt nogen paranteses!

Svar #2
26. februar 2004 af TDP (Slettet)

Jeg skal angive definitionsmængden

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2004 af Blaabjerg (Slettet)

Hvis du skal finde en definitionsmængde, skal du jo først finde ud af hvornår nævneren ikke er nul. Dvs definitinsmængen er alle de tal, hvor nævneren ikke er nul.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2004 af iB (Slettet)

Tænk også på, om du kan tage kvadratroden, hvis x=2!?

Fik du styr på 4.gradsligningen?

Svar #5
26. februar 2004 af TDP (Slettet)

Problemet er at jeg ikke ved hvordan man skal sætte det op som en ligning.

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2004 af Blaabjerg (Slettet)

Ligningen er da bare

kvadratrod(x-3) = 0

Svar #7
26. februar 2004 af TDP (Slettet)

Skal man bare se bort fra 2x

Svar #8
26. februar 2004 af TDP (Slettet)

f(x)= (x-1)/(x-1) er det så ikke bare at x ikke må være 1

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. februar 2004 af iB (Slettet)

Definitionsmængden er de X hvor f(X) giver mening. Fx. giver det ikke mening at dividere med nul (det Blaabjerg er inde på) og det giver ikke mening at tage kvadratroden til noget negativ (i hvert fald ikke med rationelle tal)

Fordi en kvadratrod altid vil være positiv, er det derfor her kun vigtig at se på det under kvadratroden, dvs X-3. Dette skal være større en nul.

Hvis du vil have en ligning, kan du skrive:
Dm(kvadratrod(x))=X+ => X-3>=0
(du kan evt droppe det foran "medfører"-tegnent)

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. februar 2004 af iB (Slettet)

#8 -jo

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. februar 2004 af iB (Slettet)

#8
...med mindre du skal se på, at (x-1)/(x-1) = 1 = f(x)

På denne måde bliver Dm(f)=R

(jeg er usikker på denne!)

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.