Matematik
Determinant, med minus tegn?
22. november 2006 af
Merit-HB (Slettet)
I et koordinatsystem i planen er givet to vektorer
VektorA=(4,8) og VektorB = (8,6)
beregn lVektorA-VektorBl
opgaven forvirrer mig da jeg for det første ikke er sikker på om det numerisk værdi tegn eller determinant tegn i opgaven, men jeg synes det virker som determinant tegn.
I tilfældet af at det er determinant tegn, hvilken effekt har minusset imellem vektorerne så ?
umiddelbart ville jeg skyde på at det ville give
4*6+8*8 = 88
VektorA=(4,8) og VektorB = (8,6)
beregn lVektorA-VektorBl
opgaven forvirrer mig da jeg for det første ikke er sikker på om det numerisk værdi tegn eller determinant tegn i opgaven, men jeg synes det virker som determinant tegn.
I tilfældet af at det er determinant tegn, hvilken effekt har minusset imellem vektorerne så ?
umiddelbart ville jeg skyde på at det ville give
4*6+8*8 = 88
Svar #1
22. november 2006 af Waterhouse (Slettet)
Hmm, mit gæt vil være at det er numerisk-tegn - det der står mellem dem er éen vektor, og du skal have to vektorer for at kunne tage determinanten. Jeg ville finde A-B og så beregne længden af denne.
Svar #2
22. november 2006 af Riemann
#1. Helt enig...
Det giver heller ikke mening at snakke om determinanten for to vektorer, der er trukket fra hinanden, hvilket gør at det ikke kan have noget med determinanten at gøre.
Det giver heller ikke mening at snakke om determinanten for to vektorer, der er trukket fra hinanden, hvilket gør at det ikke kan have noget med determinanten at gøre.
Svar #3
22. november 2006 af Merit-HB (Slettet)
er ret sikker på du har ret, svaret giver i alt fald god mening, fik det til 20 og det virker meget mere logisk
Tak for hjælpen !
Tak for hjælpen !
Skriv et svar til: Determinant, med minus tegn?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
