Matematik

Isolere x

01. marts 2007 af Miss La Di Da (Slettet)

Hvordan isolerer jeg x i flg. ligning?
Har prøvet, men får ikke et fornuftigt resultat.
Håber I kan hjælpe:

2,25=1,84*x^0,12

Er der noget smart jeg kan gøre, når det er en potensfunktion?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)

2,25/1,84 ikke? og så kan du tage den 0,12 rod af dette tal, hvis du forstår?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)

Dvs 0,12^v(2,25/1,84) = x

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)

hvis du ikke forstår det så send mig din mail, så kan jeg sende et word med det i. :)

Svar #4
01. marts 2007 af Miss La Di Da (Slettet)

Tak, det har jeg prøvet.. men prøver lige igen så. :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)

okaye :) giv lyd fra dig .. så kan jeg tjekke resultatet :)

Svar #6
01. marts 2007 af Miss La Di Da (Slettet)

Får stadig det samme, altså 0,13.. Synes det er et besynderligt tal, når opgaven lyder:

Bestem alderen på en søko, som har en længde på 2,25 m. En alder på 0,13..?!

Lad mig tilføje, at jeg tidligere har beregnet, at den er 2,36 m når den er 8 år, så derfor kan dette tal ikke passe..

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2007 af me_strix (Slettet)

x = 5,346

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)

hmm nej det kan jeg godt se .. men det skulle være gjort rigtigt.. hov du har også regnet forkert.. det giver 5,35...

Svar #9
01. marts 2007 af Miss La Di Da (Slettet)

Okay, nu får jeg også det samme! Dum indtastnignsfejl. Men mange tak for hjælpen. :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)

Så lidt da :)

Skriv et svar til: Isolere x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.