Kemi
Opløslighedsprodukt: ja eller nej?
06. marts 2007 af
Stine pigen (Slettet)
Jeg burde ku løse den med det samme da det er starten af en opg. Vi har en ligevægt der indstiller sig i en vandig opløsning af bariumsulfat
BaSO4 = Ba2+ + SO4^2-
Jeg skal finde stofmængdekoncentrationen af baiumioner i en mættet opløsning af bariumsulfat ud fra opløselighedsproduktet.
Mit bud:
Jeg finder Kop for BaSO4 som er 1,1*10^-10 M^2, altså
x*x=1,1*10^-10 M^2
x^2=1,1*10^-10 M^2
x=sqrt(1,1*10^-10 M^2) = 1,0489*10^-5
er det ikke sådan her den skal løses??
BaSO4 = Ba2+ + SO4^2-
Jeg skal finde stofmængdekoncentrationen af baiumioner i en mættet opløsning af bariumsulfat ud fra opløselighedsproduktet.
Mit bud:
Jeg finder Kop for BaSO4 som er 1,1*10^-10 M^2, altså
x*x=1,1*10^-10 M^2
x^2=1,1*10^-10 M^2
x=sqrt(1,1*10^-10 M^2) = 1,0489*10^-5
er det ikke sådan her den skal løses??
Skriv et svar til: Opløslighedsprodukt: ja eller nej?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
