Fysik
Tjek det ... M. Everest
29. marts 2007 af
Izabella (Slettet)
På Mount Everest er trykket på toppen ca. 340 hPa.
Luftens densitet skal beregnes på en dag hvor temperaturen er -20 C .
0,029*34000/8,31*253=0,469kg/m3 <=>
0,029*340/8,31*253=0,00469kg/m3 ?
Hvilken indflydelse har densiteten desuden på vejtrækningen her ?
Luftens densitet skal beregnes på en dag hvor temperaturen er -20 C .
0,029*34000/8,31*253=0,469kg/m3 <=>
0,029*340/8,31*253=0,00469kg/m3 ?
Hvilken indflydelse har densiteten desuden på vejtrækningen her ?
Svar #1
29. marts 2007 af Lurch (Slettet)
Hvad er det du spørger om?
Densiteten kan findes vha. af tre ligninger
idealgasligningen
pV=nRT
Molarmassen (M molarmasse, n stofmængde, m masse)
m=Mn
densitet
d=m/V
Så skal der bare kobles ligninger
d=(Mn)/(nRT/p)=(Mp)/RT)
Så du skal finde Molarmassen af atmosfærisk luft. Den kan enten slås op, eller beregnes med et periodisk system ved hånden.
Hvis densiteten af luften falder, så er der jo mindre luftmolekyler i hver vejrtrækning, dermed også mindre ilt. Hvad gør mindre ilt ved kroppen?
Densiteten kan findes vha. af tre ligninger
idealgasligningen
pV=nRT
Molarmassen (M molarmasse, n stofmængde, m masse)
m=Mn
densitet
d=m/V
Så skal der bare kobles ligninger
d=(Mn)/(nRT/p)=(Mp)/RT)
Så du skal finde Molarmassen af atmosfærisk luft. Den kan enten slås op, eller beregnes med et periodisk system ved hånden.
Hvis densiteten af luften falder, så er der jo mindre luftmolekyler i hver vejrtrækning, dermed også mindre ilt. Hvad gør mindre ilt ved kroppen?
Skriv et svar til: Tjek det ... M. Everest
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
