Matematik
GCD
20. april 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Den største fælles divisor.
Fx gcd(5,10)=2
a og b er vel primiske, hvis gcd(a,b)=1 ?
Jeg har bevist, at gcd(a,b)=gcd(a,b-a).
Jeg mangler at bevise
gcd(a,b)= gcd(b,r)
a = b*x +r
som er Euklids algoritme. På forhånd tak!
Fx gcd(5,10)=2
a og b er vel primiske, hvis gcd(a,b)=1 ?
Jeg har bevist, at gcd(a,b)=gcd(a,b-a).
Jeg mangler at bevise
gcd(a,b)= gcd(b,r)
a = b*x +r
som er Euklids algoritme. På forhånd tak!
Skriv et svar til: GCD
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
