Matematik

trigonometri

02. september 2007 af Smith100 (Slettet)

Jeg har et spørgsmål som jeg har lidt svært ved
håber på hjælp. Den lyder sådan.
Den sidste stigning på "dagens rute i tour de france" er 12 kilometer lang og med en gennemsnitlig stigning på 10 procent. Stigningen starter i en højde på 650 meter over havets overflade, hvor højt er rytterne nået op, når de kommer i mål ? hva skal jeg gøre her ?
håber på en god forklaring, tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2007 af mathon


beregn stigningsvinklen

tan(v) = 0,1/1 = 0,1

Svar #2
02. september 2007 af Smith100 (Slettet)


Der er lige en lille fejl i mit spørgsmål. Skriver det lige en gang til

Sidste stigning på dagens rute er 12 km lang og med en gennemsnitlige stigning på 10 GRADER. Stigningen starter i en højde på 650m over havets overflade, hvor højt er rytterne nået op, når de kommer i mål?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2007 af mathon


h(x) = sin(v)*x + 650

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2007 af mathon


x er den kørte strækning i meter!!!

Svar #5
02. september 2007 af Smith100 (Slettet)

#3 forstår ikke helt hva du mener.
Ville du forklare lidt nærmere ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2007 af mathon


giver anledning til ændringen

h(x) = sin(10°)*x + 650, når x måles i meter

Svar #7
02. september 2007 af Smith100 (Slettet)


kan det passe at det bliver 2733,77 m

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2007 af mathon


...ser meget fornuftigt ud...

Svar #9
02. september 2007 af Smith100 (Slettet)


okay, tusind tak for hjælpen ;)

Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.