Kemi

formel

08. september 2007 af Chimmi (Slettet)
En vis mængde af et carbonhydrid giver ved fuldstændig forbrænding 3,056g CO2 og 1,502g H2O.

Hvordan beregnes den empiriske formel?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2007 af mathon


CO2: 3,056g/(44g/mol) = 0,069455 mol

H2O: 1,502g/(18g/mol) = 0,083444 mol

{0,069455,0,083444}*100 = {6,9455,8,3444} {7,8}

kunne tyde på

C_n_H_(2n+2) + (n+1)/2_O2 --> n_CO2 + (n+1)_H2O,

som med n = 7

giver

C7H16 + 4O2 --> 7CO2 + 8H2

konklusion.
carbonhydriet var C7H16, heptan.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2007 af mathon


trykfejl:

C_n_H_(2n+2) + (3n+1)/2_O2 --> n_CO2 + (n+1)_H2O


C7H16 + 11O2 --> 7CO2 + 8H2O

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2007 af mathon


{0,069455;0,083444}*100 = {6,9455;8,3444} = ca. {7;8}

Skriv et svar til: formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.