Matematik

hvilken brøkregel?

16. maj 2004 af Petrine (Slettet)
Hejsa :-)

Jeg har gennemgået mine brøkregler der stadig ikke sidder helt fast men følgende forstår jeg alligevel ikke:

2000 * 10^-2/10^-4 = 2000 * 10^4/10^2

Hvordan kan det være?

Mvh Petrine

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2004 af erdos (Slettet)

10^-2 / 10^-4 = 10^-2-(-4) = 10^2

Kender du den omskrivning?

10^4 / 10^2 = 10^2

altså det samme...

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2004 af krelle (Slettet)

Det kan skrives som

2000 * 10^-2/10^-4 = 2000 * 10^(-2/10)*-2^2=2000 * 10^4/10^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2004 af krelle (Slettet)

prøv selv lige at sætte lidt parenteser ind i mit;-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2004 af Cas_sen (Slettet)

Mon det kan være den regel der siger:

1/(a/b) = (a/b)^-1 = (b/a)

///Casper

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2004 af tante_toffee (Slettet)

du bruger i højere grad potens regneregler:

(a^b)/(a^c)=a^(b-c)

da

-2-(-4)=2 og 4-2=2 er de to potenser altså ens, hvorfor de to sider af lighedstegnet er ens

Svar #6
16. maj 2004 af Petrine (Slettet)

Jeg ved ikke om jeg helt fik det skrevet som det skulle, men hvad der står (skulle stå) er:

(2000 * 10^-2)/(10^-4) = (2000 * 10^4)/(10^2)

(bare så det ikke blev misforstået som 2/10^4 )

Men man kan godt bare bytte om på noget der står over og under brøkstregen og samtidigt fjerne minus-tegnet?

Mvh Petrine

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2004 af sigmund (Slettet)

Du bruger den potensregneregel der siger: (r^a)/(r^b)=r^(a-b).
Brøken (2000*10^(-2))/(10^(-4)) kan altså omskrives til 2000*10^(-2-(-4))=2000*10^(-2+4)=2000*10^2=2*10^5.
Du kan også sige at 2000*10^(-2)/10^(-4)=2000*10^4/10^2=2000*10^2.

Skriv et svar til: hvilken brøkregel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.