Matematik
integrale
10. oktober 2007 af
Frækkerten (Slettet)
Hej jeg skal redegøre for at:
integraletegn((1/kvadratrod(x)(1+2x)*e^x)dx = 2kvadratrod(x)*e^x + k
nogen der ved hvad jeg skal gøre, for at vise det?
integraletegn((1/kvadratrod(x)(1+2x)*e^x)dx = 2kvadratrod(x)*e^x + k
nogen der ved hvad jeg skal gøre, for at vise det?
Svar #2
10. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
Benyt integrationsprøven, dvs. differentier højresiden, og vis, at dette bliver det samme som står inde under integraltegnet.
Svar #3
10. oktober 2007 af Frækkerten (Slettet)
#2
når jeg differentiere højresiden får jeg:
1/kvadratrod(x)(2*kvadratrod(x))*e^x
men det jeg burde få er:
1/kvadratrod(x)(1+2x)*e^x
Hvad har heg gjort forkert?
når jeg differentiere højresiden får jeg:
1/kvadratrod(x)(2*kvadratrod(x))*e^x
men det jeg burde få er:
1/kvadratrod(x)(1+2x)*e^x
Hvad har heg gjort forkert?
Svar #4
10. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
(2kvadratrod(x)*e^x + k)'=2/(2sqrt(x))*e^x+e^x*2*sqrt(x)=1/sqrt(x)*e^x+e^x*2sqrt(x)
Her kan e^x nu sættes udenfor parentes:
1/sqrt(x)*e^x+e^x*2sqrt(x)= e^x(1/sqrt(x)+2sqrt(x))
1/sqrt(x) sættes udenfor parentes, og nu fås der:
e^x(1/sqrt(x)+2sqrt(x))=e^x(1+2x)*1/sqrt(x)
Her kan e^x nu sættes udenfor parentes:
1/sqrt(x)*e^x+e^x*2sqrt(x)= e^x(1/sqrt(x)+2sqrt(x))
1/sqrt(x) sættes udenfor parentes, og nu fås der:
e^x(1/sqrt(x)+2sqrt(x))=e^x(1+2x)*1/sqrt(x)
Skriv et svar til: integrale
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
