Fysik

afvigelse - hjælp

29. oktober 2007 af ayyildiz-dk (Slettet)
vi har lavet et eksperiment i skolen.. vi skule måle vandets densitet.. jeg ved ikke hvordan man måler afvigelse.. håber i vil hjælpe.. :)

m(glas) 90,9 – m(glas+vand) 109,9 = 19 m(af vand) : 20V = 0,95 g/cm*3
m(glas) 90,9 – m(glas+vand) 199 = 28,1m(af vand) : 30V = 0,96 g/cm*3
m(glas) 90,9 – m(glas+vand) 129,7 = 38,8m(af vand) : 34V = 0,97 g/cm*3

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2007 af Civilingeniøren (Slettet)

Jeg ville anvende følgende formel:

Afvigelse = (eksperimentel værdi - teoretisk værdi)/teoretisk værdi

Således får du:

(0,95 g/cm^3 - 1,00 g/cm^3) / 1,00 g/cm^3 = -0,050

altså -5,0% i afvigelse til den første. Det negative fortegn antyder, at den eksperimentelle værdi er MINDRE end den teoretiske værdi.

Bemærk, at jeg har anvendt 1,00 g/cm^3 i ovenstående udregning, hvilket svarer til vands densitet ved +4,0°C. Hvis I har lavet forsøget ved stuetemperatur er den teoretiske densitet lavere og dermed bliver din afvigelse mindre ;-)

Håber det kan bruges :-)

Svar #2
29. oktober 2007 af ayyildiz-dk (Slettet)

ville lige spørge hvad ^ tegnet står for, selv om det kan lyde dumt aner jeg ik hvilket tegn den står for :) :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2007 af Plooki (Slettet)

:D det er også svært at vide :p
Det står for opløftet i.
Det vil sige 3^2 = 9
eller 9^2 = 81

Det kan derfor også stå for volumens mål eller flade mål. F.eks.

90 m^2 = 90 kvadratmeter osv osv.
Er du med nu ;b ?

Svar #4
29. oktober 2007 af ayyildiz-dk (Slettet)

tror jeg er med :p mange tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2007 af Plooki (Slettet)

:) godt.
ellers skriv hvis der er nogle problemer :P

Svar #6
29. oktober 2007 af ayyildiz-dk (Slettet)

:)
er det på samme måde hvis jeg skal finde afvigelse af sand

m(glas) 90,9 – m(glas+sand) 136,1 = 45,2 m(af vand) : 30V = 1,50 g/cm*3
m(glas) 90,9 – m(glas+sand) 152,5 = 61,6 m(af vand) : 40V = 1,54 g/cm*3
m(glas) 90,9 – m(glas+sand) 169,6 = 78,7 m(af vand) 50V = 1,574 g/cm*3

Skriv et svar til: afvigelse - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.