Kemi
Reaktionskinetik - 2.ordens reaktion
14. december 2007 af
samboo (Slettet)
Jeg skriver stidieretningsopgave om reaktionskinetik og skal udlede den generelle formel for reaktioner af 2. orden:
v=k[A][B]
[A]=[A]0-x [B]=[B]0-x
hvor [A]0 og [B]0 er startkoncentrationerne og x er den størrelse startkoncentrationerne er nedbragt med til tiden t.
dx/dt=k([A]0-x)([B]0-x)
Denne skal løses vha. seperation og integration.
Ved seperation kommer det til at se således ud:
(1/([B]0-[A]0))*(((dx/([A]0-x))-(dx/([B]0-x)))=kt
I den kemibog jeg har står der kun kort hvad resultatet skal blive, men jeg kan ikke se hvordan man er kommet frem til dette:
1/([B]0-[A]0)*ln(([A]0*([B]0-x))/([B]0*([A]0-x)))=kt
Nogen der kan se hvordan man er kommet fra udtrykket efter seperation til resultatet?
Håber der er nogen der kan hjælpe!
v=k[A][B]
[A]=[A]0-x [B]=[B]0-x
hvor [A]0 og [B]0 er startkoncentrationerne og x er den størrelse startkoncentrationerne er nedbragt med til tiden t.
dx/dt=k([A]0-x)([B]0-x)
Denne skal løses vha. seperation og integration.
Ved seperation kommer det til at se således ud:
(1/([B]0-[A]0))*(((dx/([A]0-x))-(dx/([B]0-x)))=kt
I den kemibog jeg har står der kun kort hvad resultatet skal blive, men jeg kan ikke se hvordan man er kommet frem til dette:
1/([B]0-[A]0)*ln(([A]0*([B]0-x))/([B]0*([A]0-x)))=kt
Nogen der kan se hvordan man er kommet fra udtrykket efter seperation til resultatet?
Håber der er nogen der kan hjælpe!
Skriv et svar til: Reaktionskinetik - 2.ordens reaktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
