Fysik

Ligevægtstilstand - radioaktivitet.

08. februar 2008 af Plougmann (Slettet)
Et kraftværk slipper 2,9 g Kr-85 ud i atmosfæren pr. døgn. efter lang tids forløb indstiller der sig en ligevægtstilstand mellem udslippet fra værket og henfaldet i atmosfæren.
T½ = 10,8 år

- Bestem massen af Kr-85 i atmosfæren, når ligevægten er indtrådt.

- hvor lang tid taget det, før indholdet i atmosfæren er oppe på halvdelen af ligevægtsværdien?

Jeg har ikke haft om dette, men skal lave afleveringsopgave om det, så jeg vil bare gerne hjælpes på vej med nogle formler!

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2008 af mathon

m = mo*(1/2)^(t/T½) = mo*[(1/2)^(1/T½)]^t = mo*[(1/2)^(1/10,8)]^t

m = mo*0,937836^t.......


Skriv et svar til: Ligevægtstilstand - radioaktivitet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.