Matematik
Tre-Trins reglen?
06. marts 2008 af
Chris-86 (Slettet)
Hey
Jeg sidder og leger lidt med tre-trins reglen.
mit spørgsmål lyder.
Hvis jeg nu skal vise ved hjælp f tretrinsreglen at funktionen f(x)=x^2-4x er differentiabel og derved også bestemme f'(x).
Jeg bruger h som delta(x)
jeg bruger f(x+h)-f(x)/h
dvs. (x+h)^2-x^2-4x/h
så ganger jeg ud.
x^2+h^2+2xh-x^2-4x/h
reducere
h+2x-4x
Mit spørgsmål er angående de 4x. Er det mig som regner helt forkert? eller skal man Diffe det væk? eller hvor er min fejl? kan ikke helt se det:(
Jeg sidder og leger lidt med tre-trins reglen.
mit spørgsmål lyder.
Hvis jeg nu skal vise ved hjælp f tretrinsreglen at funktionen f(x)=x^2-4x er differentiabel og derved også bestemme f'(x).
Jeg bruger h som delta(x)
jeg bruger f(x+h)-f(x)/h
dvs. (x+h)^2-x^2-4x/h
så ganger jeg ud.
x^2+h^2+2xh-x^2-4x/h
reducere
h+2x-4x
Mit spørgsmål er angående de 4x. Er det mig som regner helt forkert? eller skal man Diffe det væk? eller hvor er min fejl? kan ikke helt se det:(
Svar #1
06. marts 2008 af Riemann
Du har sat dine parenteser forkert. Derudover ser det også ud til at du har regnet en smule forkert. Hvis du opskriver
( f(x+h)-f(x))/h
for f(x)=x^2-4x fås
( (x+h)^2-4(x+h)-x^2+4x)/h
Prøv at omskriv dette til noget pænere...
( f(x+h)-f(x))/h
for f(x)=x^2-4x fås
( (x+h)^2-4(x+h)-x^2+4x)/h
Prøv at omskriv dette til noget pænere...
Svar #2
06. marts 2008 af Chris-86 (Slettet)
hmm...
Jeg kan stadig ikke helt få de -4 til at passe.
jeg får den til h+2x+4h.
hvis jeg ganger ud.
x^2+h^2+2xh-4x+4h-x^2+4x/h
Jeg kan stadig ikke helt få de -4 til at passe.
jeg får den til h+2x+4h.
hvis jeg ganger ud.
x^2+h^2+2xh-4x+4h-x^2+4x/h
Skriv et svar til: Tre-Trins reglen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
