Matematik

Rumfang

11. marts 2008 af lee wood (Slettet)
Hej alle sammen,
Jeg har en opgave som jeg har går i står med...
Opgave:
"kontroller om der kan være 200 liter i det lille havebassin"

Havebassiner lille model måler således: Højde: 25cm Diameter: 100cm

Det Eksempler jeg har er ikke til at forstår, så jeg vil være taknemmelige hvis der var en der kunne forklar den så nemt så muligt

tak på forhånd

Lee

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2008 af mathon

bassinet er tilsyneladende cylindrisk:

V = h*G = h*(pi/4)*d^2 = (2,5 dm)*(0,25*pi*(10 dm)^2) = 196,35 dm^3 =
196,35 L

konklusion:
havebassinet kan kun rumme 196,35 liter

Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.