Fysik
Hubblekonstanten
27. marts 2008 af
Maja E (Slettet)
Jeg sidder med en fysikopgave hvor jeg skal tegne en graf og ud fra grafen bestemme Hubblekonstanten, men jeg er i tvil om hvordan jeg gør dette, så hvis en kan forklare mig det, vil det være en stor hjælp.
her er opaven:
http://peecee.dk/upload/view/106286
her er opaven:
http://peecee.dk/upload/view/106286
Svar #2
27. marts 2008 af Lurch (Slettet)
Hubbles lov er, som du selv skriver, givet ved
v = H*d
Det din graf viser er afstanden som funktion af hastigheden. Hvis du flytter lidt rundt i Hubbles lov, finder du at denne sammenhæng er
d = (1/H)*v,
en ret linie der går igennem (0,0) med hældningskoefficient 1/H.
v = H*d
Det din graf viser er afstanden som funktion af hastigheden. Hvis du flytter lidt rundt i Hubbles lov, finder du at denne sammenhæng er
d = (1/H)*v,
en ret linie der går igennem (0,0) med hældningskoefficient 1/H.
Svar #3
29. marts 2008 af sengul (Slettet)
Kort lille introduktion:
d = v*t, som betyder, at den´tid der er gået, siden udvidelsen start kan skrives som T = d/v
Indsætter vi Hubbles lov (v = H*d) i denne ligning, får vi:
T = d/H*d (da d'erne går ud med hinanden) får vi: T = 1/H, størrelsen 1/H = H^-1
d = v*t, som betyder, at den´tid der er gået, siden udvidelsen start kan skrives som T = d/v
Indsætter vi Hubbles lov (v = H*d) i denne ligning, får vi:
T = d/H*d (da d'erne går ud med hinanden) får vi: T = 1/H, størrelsen 1/H = H^-1
Skriv et svar til: Hubblekonstanten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
