Matematik

Keglestub

27. marts 2008 af Michael-lc (Slettet)
hej.

Jeg har fået til opgave at opstille en ligning for overfladearealet på en keglestub som er sammensat med en en kegle.

forestil dig at keglestubben står på hovedet og danner en slags bund og ovenpå placeres så en kegle. Den store cirkelflade på keglestubben samt keglens bund skal derfor ikke regnes med.

Kan nogen hjælpe mig med dette?

indtil videre har jeg fundet ud af at:

Keglestub: arealet af den krumme overflade er givet ved A = pi*s*(R+r) (Hvad er s?)

Kegle: arealet af den krumme overflade er givet ved
A = pi*R*s (hvad er s her?)

på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2008 af guccipigen (Slettet)

er det siden ?? er ikke sikker

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2008 af mathon

s1 er sidelinjen i keglestubben
s2 er sidelinjen i keglen

lille cirkelflade: pi*r^2
krumme keglestubflade: s1*pi*(R+r)
krumme kegleflade: s2*pi*R

Ov_total = pi*r^2 + s1*pi*(R+r) + s2*pi*R

Svar #3
27. marts 2008 af Michael-lc (Slettet)

okay, tak for svaret, jeg er blevet klar over at s1 = rod(R^2+h^2)

Men hvilket udtryk kan man opstille for s2 så?

:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2008 af mathon

s1 = sqrt(h1^2+(R-r)^2)

s2 = sqrt(h2^2+R^2)




Skriv et svar til: Keglestub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.