Matematik

funktioner

12. april 2008 af seriøs (Slettet)
Betragtning af fuktionen y = 5 • 1,47^x

Jeg skal finde ud af, hvor mange procent y vokser, når x vokser fra 7 til 7,5


1,47^7,5 = 17,98373981

1,47^7 = 13,8327286

17,98373981 - 13,8327286 = 4,151011213 = 415,1011213


Passer det?

På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2008 af Da-ted (Slettet)

Ikke helt.
Procentvis ændring = ("Nyt tal"/"Gammelt" tal)-1
Jeg får resultatet til ca 21%

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2008 af -Zeta- (Slettet)

Procentvise ændring fra 13,8327286 til 17,98373981

(17,98373981 - 13,8327286)/13,8327286 ~= 30%

Svar #3
13. april 2008 af seriøs (Slettet)

Til Zeta

Hvorfor er du divider med 13,8327286 efter du har brugt det til at trække fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Gammelt tal = a
Nyt tal = b
Den procentvise ændring = % (i dicimaltal, fx 0.25%)

Der skulle helst ikke være tivl om formlen:

a*(%+1) = b, dvs. a forøges med %.

Dette omformes til

a*% + a = b

<=>

a*% = b - a

<=>

% = (b-a)/a

Altså en formel for den procentvise ændring. Den -Zeta- bruger.

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2008 af Isomorphician

1,47^0,5 = 1,2124 = stigning på 21,24 %

#0
1,47^7 = 14,83274

Svar #6
13. april 2008 af seriøs (Slettet)

tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.