Matematik

oorg. forvirrende. hjælp!

06. maj 2008 af Anonymmi (Slettet)
Hej derude.

jeg har tjekket i min formelsambling for at finde ud af hvordan man beregner massefylde og der stårØ: massefylde = masse/rumfang og der står eks med 105 g / 15 cm3 = 7,0 g/cm3 - 70 kg / 7 dm3 = 10 kg/dm3

Så har jeg en opg. hvor der står: Beregn murstenens massefylde. En mursten vejer 2,3 kg - rumfang 1329,7 cm3

beregn mustenens massefylde.

forslag: 2,3/1329,7cm3 = 1,7kg/dm3?
Er det dm3? eller er det cm3 fordi rumfanget allerede er cm3? eller er det dm3 fordi det laves om? det forvirrer mig lidt.


HÅBER I KAN HJLÆPE. TAK :')


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

det skal stadig være cm^3.. enheden ændrer sig ikke medmindre man laver en omregning

Svar #2
06. maj 2008 af Anonymmi (Slettet)

Okay mange tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2008 af Peden (Slettet)

Standardenheden for massefylde er kilogram pr. liter (liter = dm3). Det skyldes uden tvivl det faktum at vand så har en massefylde på 1, og det er nemt at regne ting i forhold til vand :)

Hvis du gerne vil have det (eller opgaven vil) i dm3 så kan du bare regne om fra cm3 til dm3. Det er nemt hvis du kender forholdet mellem cm og dm og så sætter det i tredje potens.


Svar #4
06. maj 2008 af Anonymmi (Slettet)

okay, men så er det stadig rigtigt, altså 1,7kg/cm3?

Svar #5
06. maj 2008 af Anonymmi (Slettet)

Nej for satan.. undskyld alle sammen. jeg har skrevet 2300g/1329,7 cm3 = ???
for hvis jeg tager 2300 g i kilo bliver det et lille tal?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2008 af Peden (Slettet)

#5:
Min hovedregning fortæller mig at det stemmer meget godt:
2,3kg/1,3297dm3

Husk at 1 dm3 = 10^3 cm3

Svar #7
06. maj 2008 af Anonymmi (Slettet)

Nå ja, det er 1,3297 dm3 jeg ska skrive så (: mange tak !

Skriv et svar til: oorg. forvirrende. hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.