Matematik
eksponentiel og potens
26. maj 2008 af
la maria (Slettet)
Jeg mangler eksempler på disse to slags funktioner.
Nogen der har en ide til hvor jeg kan finde dem?
Hvis jeg bruger dem fra bogen har min lærer sagt det trækker ned.
Jeg skal til eksamen imorgen tidlig så er lidt presset.
Jeg kan sagtens selv udregne dem men mangler bare noget inspiration.
Håber i kan hjælpe.
Nogen der har en ide til hvor jeg kan finde dem?
Hvis jeg bruger dem fra bogen har min lærer sagt det trækker ned.
Jeg skal til eksamen imorgen tidlig så er lidt presset.
Jeg kan sagtens selv udregne dem men mangler bare noget inspiration.
Håber i kan hjælpe.
Potens-funktioner:
x^2 , sqrt(x), x^-1, ...
Eksponential-funktioner:
e^x, a^x, 2^x, (½)^x, ...
x^2 , sqrt(x), x^-1, ...
Eksponential-funktioner:
e^x, a^x, 2^x, (½)^x, ...
Svar #2
26. maj 2008 af la maria (Slettet)
havde lidt håbet på link til en gammel opgave eller noget der kunne forklares med disse, som befolkningantal, sigtbarhed under vand etc.
Du kan søge i forummet.
Der var en opgave om søkøers vækst, som gik ud på at finde
en tilnærmet POTENS-funktion ud fra en tabel.
Se her:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=475202
En potens-funktion f er på formen
f(x) = b·x^a , hvor b>0 og a!=0 , x E R .
Søkøernes længde som funktion antages med tilnærmelse at være en funktion af typen
, hvor x er alderen og f(x) er længden , dvs en potens-funktion.
a) Data-sættet indtastes i TI-89 og der vælges F4 -> 3: Regressions -> 9: PowerReg.
Eller:
Indsæt ALLE punkterne i Graph 4.3 under punktserie og klik på ”Tendeslinie” og vælg ”Potens” og klik OK.
Vi aflæser: b = 1,83673 og a = 0,117794 .
Så funktionsforskriften er f(x) = 1,84·x^0,12
b) En 8 år gammel søko har længden f(8) = 2,36 m.
Alderen på en søko der har længden 2,25 m:
f(x) = 2,25 <=> 5,6 år
Der var en opgave om søkøers vækst, som gik ud på at finde
en tilnærmet POTENS-funktion ud fra en tabel.
Se her:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=475202
En potens-funktion f er på formen
f(x) = b·x^a , hvor b>0 og a!=0 , x E R .
Søkøernes længde som funktion antages med tilnærmelse at være en funktion af typen
, hvor x er alderen og f(x) er længden , dvs en potens-funktion.
a) Data-sættet indtastes i TI-89 og der vælges F4 -> 3: Regressions -> 9: PowerReg.
Eller:
Indsæt ALLE punkterne i Graph 4.3 under punktserie og klik på ”Tendeslinie” og vælg ”Potens” og klik OK.
Vi aflæser: b = 1,83673 og a = 0,117794 .
Så funktionsforskriften er f(x) = 1,84·x^0,12
b) En 8 år gammel søko har længden f(8) = 2,36 m.
Alderen på en søko der har længden 2,25 m:
f(x) = 2,25 <=> 5,6 år
Skriv et svar til: eksponentiel og potens
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
