Matematik

Koordinatsystem

28. maj 2008 af kriller90 (Slettet)
Jeg har en opgave hvor der er en trekant i et koordinatsystem, og jeg har endekordinaterne og skal finde ud af hvad skæringspunktet er mellem midianen og højden.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2008 af sigmund (Slettet)

Hvilken median og hvilken højde? Alle tre tilfælde?

Svar #2
28. maj 2008 af kriller90 (Slettet)

skæringspunktet er mellem medianen og højden

Svar #3
28. maj 2008 af kriller90 (Slettet)

ga

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2008 af klotte (Slettet)

hit med opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2008 af mathon

en højde går gennem en af trekantens vinkelspidser, hvis punktkoordinater du kender og står vinkelret på den modstående side, hvoraf du kan finde dens hældningskoefficient

Du kan således finde dens ligning ud fra punkt-hældningsformlen.


en median går gennem en af trekantens vinkelspidser, hvis punktkoordinater du kender og gennem middeltallet af den modstående sides endepunkter.

Du kan således finde dens ligning ud fra to-punktsformlen.

Svar #6
28. maj 2008 af kriller90 (Slettet)

hvad lyder punkt-hældningsformlen på?
hvad lyder to-punktsformlen på?

Svar #7
28. maj 2008 af kriller90 (Slettet)

Punkterne er:
A (2,3) B (4,9) C (10,5)

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. maj 2008 af klotte (Slettet)

y= a(x-x0)+y0 ( det var hældningsformlen)

a=(y2-y3)/(x2-x3) ( to punktsformel)
Du må heller hører Mathon om det er rigtigt.

Og så må du selv regne ;)

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2008 af mathon

punkt-hældningsformlen:
fikspunkt (xo,yo), hældning a og variabelpunkt (x,y)

(y-yo)/(x-xo) = a
identisk med klotte's i #8 første linje

to-punktsformlen:

fikspunkterne (x1,y1) og (x2,y2) og variabelpunkt (x,y)

(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

hvor (y2-y1)/(x2-x1) = a
som klotte har påpeget i #8's 2. linje (blot med anden nummerering)


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. maj 2008 af mathon

...og så kommer det an på hvilken højde og hvilken median...

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. maj 2008 af mathon

...hvis det eksempelvis er skæringen mellem h_b og m_a
se
http://peecee.dk/upload/view/116506


Svar #12
29. maj 2008 af kriller90 (Slettet)

Mange tak.. :-D

Jeg kender godt formlerne men ikke de navne som du kender dem som..
Det har været til stor hjælp..

Skriv et svar til: Koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.