Matematik
nul-reglen
26. september 2004 af
Carter (Slettet)
sidder her med nogle ligninger og jeg tror man skal bruge nul-reglen. jeg har læst kort om nulreglen og jeg fatter den ikke :(
ligningen:
2y^2-3y=0<=>
2y(y-1,5)=0<=>
y=0 el y=? så gik jeg i stå.
nogen der kan beskrive reglen hvad man skal gøre osv... og derved regnestykket færdigt?
ligningen:
2y^2-3y=0<=>
2y(y-1,5)=0<=>
y=0 el y=? så gik jeg i stå.
nogen der kan beskrive reglen hvad man skal gøre osv... og derved regnestykket færdigt?
Svar #1
26. september 2004 af JulieJense (Slettet)
Nulreglen bruges til skjulte ligninger. Her trækker man noget (ofte x) uden for en parantes, sætter udtrykket lig med nul og man ved så, at én af de to led (enten det udenfor parantesen eller det inden i) skal give nul, for at ligningen kan løses.
I din ligning:
2y^2-3y=0<=>
y(2y-3)=0<=>
y=0 el 2y-3=0
dvs.
y = 0 eller y = 1,5
I din ligning:
2y^2-3y=0<=>
y(2y-3)=0<=>
y=0 el 2y-3=0
dvs.
y = 0 eller y = 1,5
Skriv et svar til: nul-reglen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
