Matematik

Sandsynlighedsregning (!)

19. juni 2008 af Riiiks (Slettet)
Hvordan udregnes følgende:
En mønt kastes 20 gange.
Sandsynlighed for plat = 1/2

Hvor stor er chancen for at få 12 succeser?

...HJÆLP! Hvordan skriver man det op (skal regnes uden lommeregner)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2008 af Peter_F (Slettet)

Det er en binomialfordeling. Der findes en formel lige til at pløkke ind i. Den står helt sikkert i din bog. Ellers se her:
http://da.wikipedia.org/wiki/Binomialfordeling

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2008 af Peter_F (Slettet)

hvor n=20, x=12 og p=0.5

Svar #3
19. juni 2008 af Riiiks (Slettet)

#2
Jeg har en formel..men når jeg taster ind giver det -12!

Noget må jeg jo gøre galt..hvordan ville du evt sætte det ind i formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2008 af Peter_F (Slettet)

P(X=12) = K(n,x) * P^x * (1-p)^(n-x) = K(20,12) * 0.5^12 * (1-0.5)^(20-12)

K(20,12) regnes vha. lommeregneren.

Jeg ville dog nok bruge wiki's notation i forbindelse med K(n,x).

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2008 af Peter_F (Slettet)

Det store p på højre side af lighedstegnet skal være et lille p.

Undskyld forvirringen.

Svar #6
19. juni 2008 af Riiiks (Slettet)

Omsider er det gået op for mig.. TUSIND tak :-)

Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning (!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.