Matematik

Ligning - 2.grads??

25. august 2008 af danielatli (Slettet)

Hej,

Jeg søger noget hjælp til at løse denne ligning: (x-1)*(x^2-4)=0

Jeg har forgæves forsøgt at reducere den. Det bliver x^3-x^2=0 og det kan jeg vel ikke bruge til så meget. Nu er jeg kommet lidt i tvivl, om det er en 2. gradsligning, der står på en anden måde end normalt?

Jeg håber, I kan hjælpe.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2008 af Isomorphician

Hint:

Brug nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2008 af mathon

(x-1)*(x2- 22) = 0

(x-1)*(x-2)(x+2) = 0


Svar #3
25. august 2008 af danielatli (Slettet)

Mange tak - det hjalp. Men gider du ikke forklare, hvilken regel du bruger til at opdele det i to parenteser til sidst? Er det nulregelen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2008 af mathon

3. kvadratsætning:

(a+b)(a-b) = a2-ab+ab-b2  = a2 - b2

to tals sum gange de samme to tals differens er lig med kvadratet på det ene tal minus kvadratet på det andet


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2008 af mathon

to tals sum gange de samme to tals differens er lig med kvadratet på det ene tal minus kvadratet på det andet

--->

to tals sum gange de samme to tals differens er lig med kvadratet på det første tal minus kvadratet på det andet


Svar #6
25. august 2008 af danielatli (Slettet)

Selvfølgelig! Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Ligning - 2.grads??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.