Kemi

Partialtryk

26. august 2008 af badooo (Slettet)

Okay..

Nedenstående reaktion har ligevægtskonstanten 1,6 ved 720 grader C.

H2 (g) + CO2(g) ⇔H2O(g) + CO(g)

I en beholder ved stuetemperatur er en blanding af de fire gasser med følgende partialtryk:

p(H2) = 0,54 bar

p(CO2) = 1,047 bar

p(H2O) = 1,5 bar

p(CO) = 2,11 bar

En af opgaverne lyder så:

Beregn de fire partialtryk samt totaltrykket når ligevægten har indstillet sig ved 720 grader C.

Hvordan gør man så det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2008 af Plooki (Slettet)

Prøv at udregne trykket ved den givne temperatur og så find ud af hvor meget de enkeltestoffer udgør af det, rent procentvist :)


Skriv et svar til: Partialtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.