Fysik

Aktivitetetn

01. september 2008 af LineHejhej (Slettet)

Håber virkelig nogle kanhjælpe mig :D

Et radioaktivt præparat har aktiviteten 64 kBq.

To timer senere er aktiviteten 16 kBq. Hvor stor vil aktiviteten være efter yderligere en time?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Lav en eksponentiel regression idet aktivitet for et radioaktivt stof følger følgende formel

A(t)=A0*0,5(t/T½)

Find da T½ og du kan udregne aktiviteten efter 2 timer


Svar #2
01. september 2008 af LineHejhej (Slettet)

#1 plsss, forstår det stadig ikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du har to punkter, (0;64000) og (2; 16000) Så skal du blot lave en eksponentiel regression på de to tal. Du kan direkte aflæse på grafen efterfølgende hvad aktiviteten er efter i alt 3 timer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Til at tjekke med, så får jeg aktiviteten til 8 kBq efter 3 timer


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2008 af mathon

2 timer senere er aktiviteten 16 kBq = (1/4)*64 kBq

på 2 timer er aktiviteten faldet til 1/4

1 time er aktiviteten således faldet til 1/2
hvorfor

T½ = 1 time
efter yderligere én time
(1/2)*(16 kBq) = 8 kBq


Skriv et svar til: Aktivitetetn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.