Matematik

Udregning af g''(4)

02. september 2008 af isabellap (Slettet)

Jeg har et problem med hvordan jeg udregner g'(4) i disse opgaver =

g(x) = x^2 - sqr x + 3

jeg har prøvet at udregne det men fik resultatet = 2x - ( - 1/2* sqr x )

så prøvede jeg at sætte 4 ind alle steder, det blev ikke meget bedre, for så gælder de samme regler jo ikke?

nogle der har en ide`?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal starte med at beregne g'(x). Har du gjort det?


Svar #2
02. september 2008 af isabellap (Slettet)

ja så blev det = 2x - ( - 1/2* sqr x ) ??


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja, altså g'(x)=2x-1/(2sqrt(x))

Så skal du blot indsætte 4 på x's plads for at bestemme g'(4).


Svar #4
02. september 2008 af isabellap (Slettet)

er du sikker? :)

men så tak for hjælpen! for så giver det også mere mening!

men hvad sker der så i det sidste led?  ( - 1/2* sqrt( x) )


Svar #5
02. september 2008 af isabellap (Slettet)

hvis jeg sætter 4 ind får jeg det til = 8 - (- 1/2 * sqrt (x) )


Svar #6
02. september 2008 af isabellap (Slettet)

hvis jeg sætter 4 ind får jeg det til = 8 - (- 1/2 * sqrt (4) )

hvad så med det 4-tal der er? skal jeg bare tage kvadratroden af det? :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Jeps.


Svar #8
02. september 2008 af isabellap (Slettet)

okay jeg prøver :) tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Udregning af g''(4)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.