Kemi

Gasser

11. september 2008 af Asmae (Slettet)

Vi har en tom beholder på 472 mL, hvor vi insprøjter 0.631 g COCl i en temperatur på 998,15k og en tryk på 2,18 bar Følgende ligevægt indstilles:

COCl2 -> CO + Cl2

a) beregn stofmængden. Det har jeg gjort ved at sige: n= p*v/R*T= (2,18 bar * 0,472 L) /((0,08314 L*bar/mol*k ) * 998,15k ) = 0,012399 mol

b) Beregn stofmængden af hver af de andre gasser. Her går jeg i stå. Hvordan regner jeg de resterende gassers stofmængde?


Skriv et svar til: Gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.